Praktijk van der Doorn | Sport- en Gezondheidscentrum Body Dynamics
 • Openingstijden

  OPENINGSTIJDENX

  MAANDAG 08:00 - 22:00 uur

  DINSDAG 08:00 - 22:00 uur

  WOENSDAG 08:00 - 22:00 uur

  DONDERDAG 08:00 - 22:00 uur

  VRIJDAG 08:00 - 22:00 uur

  ZATERDAG 09:00 - 17:00 uur

  ZONDAG 09:00 - 13:00 uur

 • 0344-619777
 • Contact

  Neem contact met ons opX

  ADRESGijsbert Stoutweg 7a, 4005 LE Tiel, Nederland
  info@body-dynamics.nl

Praktijk van der Doorn

Functionele osteopathie integratie, F.O.I.

Per 22 november 2017 wordt de praktijk van Wiebren van der Zee voort gezet door Gerbrand van der Doorn. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring als fysiotherapeut. Sinds 10 jaar met de specialisatie msu echografie voor beeldvormend en dynamisch echo onderzoek van spieren pezen en gewrichten. Middels het echo onderzoek werd duidelijk dat veel aanwezige klachten vaak het gevolg zijn van een overbelasting. De oorzaak van de klacht is niet altijd direct aanwijsbaar. In het behandelconcept van de FOI wordt middels een functioneel lichamelijk onderzoek gezocht naar de oorzaak, en behandeld in het lichaam als totaliteit.

FOI Functionle Osteopathie Integratie

Functionele osteopathie Integratie richt zich op het behandelen van lichamelijke klachten die zich uiten in je bewegingsapparaat (skelet-, gewrichts- en spierstelsel). Het is een doeltreffende therapie omdat het een klacht nooit lokaal behandelt, maar juist het lichaam in zijn totaliteit. Het lichaam bestaat uit een aaneengesloten keten van gewrichten en spieren die onderling met elkaar samenwerken. Disfuncties (het niet goed functioneren van gewrichten) zijn over het algemeen de oorzaak van klachten aan het bewegingsapparaat. Deze disfuncties kunnen geleidelijk ontstaan of plotseling als gevolg van een ongeluk of trauma. Het lichaam gaat disfuncties doorgaans compenseren. Klachten ontstaan vaak op het moment dat het lichaam het niet meer kan compenseren.

Oorzaak van je klacht.

De klachten waarmee men bij de huisarts of therapeut komt lokaliseren zich vaak in het compensatiegebied, maar de oorzaak zit vaak elders in het lichaam. Nekpijn kan bijvoorbeeld ontstaan door een probleem in de voet of heup. Schouder- en armklachten kunnen ontstaan door een probleem in de knie of lage rug. Vaak worden deze en andere klachten lokaal behandeld maar wordt de oorzaak niet gezocht. Hierdoor kunnen hardnekkige en chronische klachten blijven bestaan. Functionele Osteopathie Integratie zoekt naar de oorzaak van je klacht. Het hele spier- en skeletstelsel wordt onderzocht. Disfuncties worden behandeld en daarmee wordt de beweeglijkheid hersteld. Het resultaat is een optimale beweeglijkheid in alle gewrichten en spieren, waardoor bewegen met zo min mogelijk energie weer mogelijk is. Functionele Osteopathie Integratie bestaat uit zachte behandeltechnieken waarbij het lichaam op pijnvrije manier wordt behandeld. Functionele Osteopathie Integratie is zeer efficiënt. In 87% van de gevallen zijn klachten aan het bewegingsapparaat geheel op te lossen. Bij de overige 13% van de gevallen is sprake van klachten waar de vorm van de gewrichten is aangetast zoals artrose (slijtage) of reumatische aandoeningen. Hier kan Functionele Osteopathie Integratie een duidelijke vermindering van de klachten geven.

Voor wie is Functionele Osteopathie Integratie?

Functionele Osteopathie Integratie is er voor iedereen met klachten aan gewrichten en/of spieren die een belemmerende werking hebben op normaal bewegen. Zoals:

 • Nek-,schouder-,elleboog- en polsklachten
 • Hoofdpijn
 • Whiplash
 • klachten aan de bovenrug en borstkas
 • lage rug klachten
 • klachten aan het bekken
 • heup-, knie-, voetklachten
 • Blijvende (pijn)klachten aan het bewegingsapparaat na operaties

Bent u geïnteresseerd? Na het onderzoek wordt u geïnformeerd over de behandelmogelijkheden voor uw herstel.
U kunt bij praktijk van der Doorn terecht met en zonder verwijzing van uw arts.

Meer informatie: http://www.echo-adfysio.nl/

Afspraak maken: Gerbrand van der Doorn 06-53106162

COPYRIGHT © SPORT- EN GEZONDHEIDSCENTRUM BODY-DYNAMICS.
ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.
ADRES: GIJSBERT STOUTWEG 7A, TIEL. TELEFOON: 03 44 61 97 77